2012. január 28., szombat

Télálló pálma magok Kínai kenderpálma - Jelenlegi ára: 1 Ft


Télálló pálmamagok! Kínai kenderpálma magok!
Rendkívül friss, jó csíraképes magokról van szó!
10 magból garantáltan 7-8 ki is kell!
 
Ültetés előtt áztassuk be a magokat egy-két napra, körülbelül 20-25 Celsius fokos vízbe. Legalább egyszer (de nem baj, ha többször is)  cseréljük le a vizet.
Az ültetéshez használhatunk virágföldet, tőzeget és kókuszrostot. A fő szempont, hogy az ültető közeg jó vízáteresztő képességgel rendelkezzen. (Ne használjunk a kertünkből származó földet, mert tele lehet baktériumokkal, élősködőkkel, amik megakadályozhatják a csírázást). Fontos szabály, hogy a magokat mindig az átmérőjük kétszeresének megfelelő mélységbe ültessük. Elültethetjük őket egy tálba, de külön-külön is. Ha egy helyre szeretnénk ültetni, akkor használhatunk nagyobb műanyag vázát vagy balkonládát. Ilyenkor az elültetett magok közötti távolság körülbelül 2 cm legyen. Ha külön-külön kívánjuk elültetni a magokat, a legolcsóbb megoldás, ha műanyag eldobható (2 deciliteres) poharakat veszünk és kis lyukakat csinálunk az aljukra (például egy körzővel).
 A sikeres csíráztatáshoz a legideálisabb hőmérséklet 25 Celsius fok (de a hőmérséklet semmiképpen ne menjen 20 fok alá). Fontos, hogy a csírázás ideje alatt ne érje napfény a magot (próbáljunk sötét helyet találni a csíráztatáshoz). Locsolásnál azt tartsuk szem előtt, hogy nem szabad kiszáradnia a földnek, de vízben sem szabad tocsognia.
 Ha egy helyre ültettük a magokat, kicsírázás után külön kell szedni őket. Ilyenkor vigyáznunk kell, hogy a gyökér ne sérüljön meg és a mag ne törjön le a csíráról, mert pár hétig a növény innen nyeri a tápanyagát. A magoncot a nyári hőségben ne tegyük tűző napra, mert megéghet a levele.
1 csomag 100 db magot tartalmaz!



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2012-02-05 09:57
. Télálló pálma magok Kínai kenderpálma - Jelenlegi ára: 1 Ft