2011. december 23., péntek

Amor mystica - Jelenlegi ára: 1 565 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Amor mysticaA könyv listaára: 1800 Ft. Leírás:
Ferenczes István írásai, legyen szó esszéiről vagy verseiről, egyaránt a székely és csángó nép, az erdélyi magyarság sorskérdéseit feszegetik a kulturális-történelmi örökség és a széthulló, veszélyeztetett jelen sajátos, kettős fénytörésében. Újabb kötetét a legszebb középkori himnuszok, régi magyar zsoltárparafrázisok ihlették. Ám az ima áhítata, a könyörgés és bűnbánat átitatódik a személyesen átélt huszadik századi magyar élet drámáival, akárcsak a távolabbi magyar múlt bűneivel. Már a költő születése is szimbolikus dátumra: 1945. január 1-jére esik. E pillanat infernális árnyait a betlehemi születés misztikus fényénél kelti életre a Karácsonyi félszonettek ciklus negyedik darabjában: Karácsonykor születtem. Havazott.  / Anyám lázban játszotta Máriát.  / Apám ács volt. Félte a csillagot - / vállapján hozta a három király.  // Dávájt köszöntek. Sztálin orgonált.  / Jászoltűz füstje vont fölém gloire-t.  / Hamuba írták széphistóriám. Ugyanakkor a magyarság minden sérelme, Trianon fájdalma hátborzongató történelmi tükörben jelenik meg a Confetitor című versben: Hazudtunk, loptunk, csaltunk,  / szegényeket raboltunk,  / a nevedet zengte ajkunk,  / egyetlen Nagyasszonyunk!  // Zászlóinkon lobogtál,  / hadaink előtt hordtunk,  / vérszomjas állatoknál / kegyetlenebbek voltunk. () Sorsunk mélyre hullatott,  / hatalmas nagy Istenünk,  / egyedül te tudhatod:  / mi volt a célod velünk.  // Zűrzavar, mocsok, ködfolt / ami elvégeztetett - / büntetésnél is több volt / győztes végítéleted... A kollektív sorsproblémákat vallásos összefüggésben megfogalmazó költészet kortársi remeklése - széles körben ajánlható a Márton Árpád művészi grafikáival illusztrált, Tamás József püspök bevezetőjével ellátott, klasszikus ízléssel készült, szép kötet. ISBN: 978-606-556-005-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 565 Ft

Az aukció vége: 2011-12-13 06:59
. Amor mystica - Jelenlegi ára: 1 565 Ft